Kunst en cultuur van de 20e eeuw in Museum Nagele

In Museum Nagele is een unieke expositie te bezichtigen onder de titel ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’. Het kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad exposeert er in samenwerking met kunstenaars van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) en gastexposant Trudi de Kreek, van 3 december 2020 t/m 28 februari 2021.

Met het thema ‘Kunst en cultuur van de 20e eeuw’ willen de 25 kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen en beelden als papierkunst en enkele kledingstukken. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Camille Claudel, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.

Gedurende de expositieperiode zijn regelmatig diverse exposanten aanwezig om u te ontmoeten en u te informeren over hun werk. Volg hiervoor de informatie op onze website.

Door de ontwikkelingen rondom corona is er deze keer geen feestelijke openingsbijeenkomst. De expositie is te bezoeken tijdens onze openingstijden op basis van de dan geldende regelgeving. Raadpleeg altijd vóór uw bezoek www.museumnagele.nl.

Om het ongemak vanwege de coronamaatregelen enigszins te verzachten, stellen de exposanten een aantal gratis entreekaarten beschikbaar. Dit aanbod geldt alleen voor een bezoek vanaf 13 december, waarbij minstens 5 dagen van te voren is aangemeld via [email protected].

Deze expositie mag je niet missen!

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen