Schrijfcursus Eva Vriend in Bibliotheek Emmeloord

Eva Vriend
Foto: Jelmer de Haas

Schrijfster Eva Vriend start komend najaar met een cursus ‘verhalend schrijven’ in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder in Emmeloord. Op zes woensdagavonden leren de cursisten hoe ze hun teksten een literaire vertelkracht kunnen geven.

Je schrijft al een tijdje, maar je wilt je teksten eens met een professional en medeschrijfliefhebbers bespreken. Je vraagt je af hoe het beter kan, levendiger en spannender. Je droomt misschien wel van een groter publiek. Omdat schrijven eigenlijk pas echt begint als iemand je leest. Maar hoe bouw je een verhaal op? Hoe houd je de lezer erbij? Samen zoeken de cursisten – in een veilige setting – naar hun vertelstem, en door veel te schrijven
scherpen ze die aan. De groep blijft klein, zodat voldoende aandacht voor ieders teksten gegarandeerd is. Doordat de cursus wordt gegeven in de bibliotheek kunnen de cursisten volop gebruiken maken van het materiaal om hen heen.

Over Eva Vriend

Eva Vriend publiceerde dit voorjaar haar derde boek bij uitgeverij Atlas Contact. Van Eens ging de zee hier tekeer zijn inmiddels 15.000 exemplaren verkocht. Daarnaast geeft ze ruim tien jaar les aan de School voor Journalistiek in Zwolle. Graag wil ze haar ervaringen nu delen met schrijfliefhebbers uit de polder.

Meer informatie: [email protected] of www.flevomeerbibliotheek.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden