Enthousiaste herstart Museum Nagele na Coronasluiting

Enthousiaste herstart Museum Nagele
Foto: Museum Nagele

Vanaf half maart is Museum Nagele gesloten geweest vanwege de landelijke voorschriften in verband met de Coronapandemie. Per 1 juni mogen musea de deuren weer openen en op zaterdag 6 juni heeft Museum Nagele de eerste bezoekers weer ontvangen.

Een aantal gastheren en gastvrouwen heeft aangeboden op de vier zaterdagmiddagen van juni in het museum aanwezig te willen zijn, los van het rooster waarmee deze vrijwilligers anders werken. De eerste dag was een succes: enthousiaste vrijwilligers en enthousiaste bezoekers. Hoewel de verwachting was dat bezoekers vooral uit de buurt zouden komen, was dat niet alleen het geval; er kwamen ook bezoekers uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Voor iedereen was het eerst nog wel wat wennen aan de voorschriften, zoals van te voren aanmelden en het vastleggen van contactgegevens van de bezoekers of aan het werken met het nieuwe pinapparaat. Natuurlijk hoeft afstand houden geen probleem te zijn. Museum Nagele is gehuisvest in de voormalige rooms-katholieke kerk, een zeer royale expositieruimte.

In de maand juni is Museum Nagele nog alleen op de zaterdagmiddagen open, evenals Museumhuis Polman – van Vereniging Hendrick de Keyser – op Karwijhof 20 in Nagele. Er wordt samen gewerkt met een combi-ticket en de openingsmiddagen zijn op elkaar afgestemd. In juli hopen de musea uit te kunnen breiden naar meer middagen, gebaseerd op de ervaringen van juni en natuurlijk de regelgeving van het RIVM om het voor iedereen prettig en vooral veilig te houden.

In goed overleg met alle betrokken exposanten blijft de wisselexpositie ‘Droombeelden hout/verf’ van maart, april, mei nog tot en met 30 augustus. De geplande wisselexpositie ‘Fragiel ontmoet Monumentaal’ van juni, juli, augustus 2020 is verplaatst naar 2021.

Vanaf 6 juni is naast ‘Droombeelden hout/verf’ de expositie uitgebreid met ‘In de ban van de tulp’. Alice Valk toont een aantal van haar prachtigste tulpfoto`s en kunstwerken van tulpen. De tulp wordt vanuit een ander perspectief zichtbaar. Met deze kunstwerken is ze in juni 2019 aan de FotoVakschool afgestudeerd.

Bezoekers en ook een groep hebben zich gelukkig al weer aangemeld. Vooraf aanmelden is verplicht via [email protected] of onder openingstijd via het telefoonnummer van Museum Nagele, 0527 653077.

De exposities ‘Droombeelden hout/verf’ en ‘In de ban van de tulp’ zijn in Museum Nagele te bezichtigen tot en met 30 augustus 2020.

Zie voor actuele openingstijden en meer informatie: www.museumnagele.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden