Kerstvakantie bij Museum Schokland

Foto: schokland.nl

Museum Schokland is de plek voor nieuwsgierige onderzoekers en archeologen in spé. Ontdek het voormalige eiland in de Zuiderzee en ga binnen en buiten op avontuur.

Activiteiten kerstvakantie

Je kunt bij Museum Schokland van alles beleven. Graaf archeologische en geologische schatten op, bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak of speel in de natuurspeeltuin. Daarnaast zijn . er tijdens de kerstvakantie extra leuke activiteiten, zoals iedere dag een rondleiding. Een ervaren rondleider geeft informatie, vertelt leuke anekdotes en beantwoordt vragen. De rondleidingen zijn gratis en starten om 14.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Inloopworkshop 3 januari

Op vrijdag 3 januari vanaf 12.00 uur vindt een speciale inloopworkshop plaats.

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers creatief aan de slag. Dit is het seizoen van de lichtjes, maar vroeger op Schokland was er geen elektriciteit, wel kaarsen en lantaarns. Daarom worden er lantaarns gemaakt met mooie kleuren en afbeeldingen van vissersboten en Schokker huisjes. Vanaf 6 jaar kun je aan de workshop meedoen, ook volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen. Deelname is gratis. Het maximum aantal deelnemers per cursus is 12 personen. 

De workshoptijden zijn:

12.00 – 12.45 uur
13.00 – 13.45 uur
14.00 – 14.45 uur
15.00 – 15.45 uur

Kerstverhalen
Op zaterdag 28 december komt Abe de Verteller naar Schokland. In de museumkerk vertelt hij zijn mooiste verhalen over kerst en oud&nieuw. Laat je door hem betoveren. Meer info

Ga op expeditie!

Met onze speciale expeditiekit kun je al speurend en onderzoekend het eiland verkennen. De kit bestaat uit leuke doe-opdrachten die je spelenderwijs meer over de geschiedenis van Schokland leren.

Openingstijden

Tijdens de kerstvakantie is Museum Schokland elke dag van 11.00 tot 17.00 uur geopend behalve op woensdag 25 december en woensdag 1 januari.

Meer informatie over Museum Schokland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen