‘Groene glazen’ norm op Glemmer Beach

Tijdens het Glemmer Beach festival wordt sinds drie jaar alleen maar meer drank verstrekt in statiegeldbekers. Dit jaar heeft het festival speciale ‘limited edition’-bekers, een collectors-item.

Van 22 tot en met 24 augustus vindt de tiende editie van het Glemmer Beach festival plaats op het strand van Lemmer. Diverse toonaangevende artiesten, waaronder UB40, Level 42, Clouseau, Nielson en Tino Martin betreden het podium. De organisatie van het festival gaat voor de derde keer gebruik maken van duurzame hardcup-bekers en is hierdoor één van de initiatiefnemers binnen de gemeente Fryske Marren.

Glemmer Beach festival vindt plaats op het strand van Lemmer, gelegen aan het IJsselmeer. Drie jaar geleden heeft de organisatie besloten gebruik te maken van harde plastic statiegeld bekers om milieuoverlast te verminderen en te bouwen aan een duurzame toekomst.

Gemeente De Fryske Marren heeft aangekondigd dat het gebruik van de hardcups bij festiviteiten aan het water verplicht worden gesteld. De hardcups zullen vanaf heden in de vergunning worden opgenomen. Rik de Nekker, eigenaar van Starcups, is blij met de uitspraak van de gemeente. ‘’Door gebruik te maken van harde plastic bekers ga je bewuster om met de planeet en geef je tegelijkertijd je festival een schone en duurzame uitstraling’’, aldus Rik de Nekker.

Tegen inlevering van één consumptiemunt ontvangt de bezoeker op het festival een kunststof drinkbeker. Bij elk drankje ontvangt de bezoeker een schoon exemplaar. Bij inlevering van de beker krijgt de bezoeker een bepaald bedrag of consumptiemunt retour. Dit jaar heeft het festival speciale ‘limited edition’-bekers, een collectors item. De bezoeker mag de beker dan ook meenemen.

Het festival biedt diverse podia, nationale en internationale artiesten, entertainment, een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en een relaxte sfeer. Tickets zijn te verkrijgen via glemmerbeach.nl of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen