Meeste gehuwden op Urk

Trouwen in Flevoland - Netl
Trouwen in Flevoland - Netl
Foto: theperfectwedding.nl

In Almere en Lelystad is minder dan de helft van de inwoners gehuwd. In andere Flevose gemeenten is juist de meerderheid van de volwassenen getrouwd. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl op basis van CBS-data.

Almere is de gemeente met de minste gehuwde inwoners (44,4 procent). In Lelystad is een iets groter deel van de bevolking getrouwd, namelijk 45,7 procent. Daarmee komt het provinciale aantal gehuwden op 47,7 procent.

In andere gemeenten in Flevoland wonen relatief meer gehuwden. Met stip op één staat Urk, waar twee op de drie inwoners gehuwd is. In Dronten, de Noordoostpolder en Zeewolde is zo’n 53 procent van de inwoners getrouwd.

Landelijke trend niet zichtbaar in Flevoland

Over heel Nederland zijn er in dichtbevolkte gemeenten relatief minder gehuwden dan in gemeenten met meer ruimte per inwoner. In Flevoland gaat dit echter niet op. Lelystad is namelijk een ruim opgebouwde gemeente, terwijl in Urk juist veel mensen dicht bij elkaar wonen.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal op: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/data

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen