Struin je rijk

Foto: WEI*blij

Lekker struinen op een hippe kofferbak verkoop in de wei met koffie, taart en muziek op zaterdag 29 juni van 10.00-17.00 uur op boerderij de Zuiderkrib, Zwartemeerweg 62 te Kraggenburg.

Aan de rand van de Noordoostpolder staat op de vroegere leidam, die van Genemuiden door de Zuiderzee naar Oud-Kraggenburg liep, boerderij  de Zuiderkrib. Vanuit de boerderij kun je de dijk zien, die in de jaren ’40 het begin van de inpoldering was. Nu vele jaren later, ligt de vaarweg naar zee er nog, maar dan ingebed tussen allerlei gewassen die er geteeld worden.

Sandra Maayen en Heidi Vereecken, twee in de Noordoostpolder geboren boerinnen willen de historie van deze plek graag meegeven aan passanten en toeristen. Vereecken woont zelf op boerderij de Zuiderkrib. Samen bedachten ze het evenement WEI*blij, waarin vintage en brocante samen komen in de bloemen pluktuin van boerderij de Zuiderkrib.

De passie voor vintage en brocante delen ze samen, net als het boerin zijn, creatief werken, en beide zijn gek op het buitenleven. Met de 2 CV rijden ze langs de brocante winkels en vlooienmarkten in Belgie of Frankrijk, om dat ene mooie beeld of stofje te scoren. Voor de één dient het als inspiratie voor het ontwerp van kaarten en voor de ander is het de combinatie van oud en nieuw in het interieur.

Zin in een uitje? Kom dan jutten in de wei en struin je rijk op zaterdag 29 juni van 10.00-17.00 uur op boerderij de Zuiderkrib, Zwartemeerweg 62 te Kraggenburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen