Onderwijs ontvangt aantrekkelijk aanbod van FlevoMeer Bibliotheek

Kinderen lezen
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Elk jaar biedt FlevoMeer Bibliotheek de basisscholen en de voorschoolse instellingen in Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en Zeewolde producten en diensten om het leesplezier en de mediawijsheid van leerlingen te vergroten.

In mei ontvangen de scholen het aanbod voor het nieuwe schooljaar 2019-2020.

Meer (voor)lezen, beter in taal

Steeds weer laat onderzoek zien dat kinderen die goed en met plezier lezen daar hun hele leven profijt van hebben. En dat is niet vreemd als je bedenkt dat basisschoolkinderen die per dag minimaal 15 minuten lezen daar jaarlijks zo’n 1.000 woorden extra van opsteken.

“Kinderen die veel lezen zijn beter in taal en niet zomaar beter in taal, maar meetbaar beter in taal”. Kees Broekhof, senior onderzoeker bij Sardes. Het aanbod bestaat uit boeken, leesbevorderingsprojecten voor groep 1 tot en met 8, deskundigheidsbevordering en advies met workshops voor leerkrachten en ouders. Alles sluit aan bij de kerndoelen Nederlands voor het basisonderwijs.

De basis voor goed en met plezier lezen begint al bij de allerjongste kinderen. Daarom ondersteunt FlevoMeer Bibliotheek niet alleen ouders d.m.v. Boekstart maar ook professionals in de kinderopvang. FlevoMeer Bibliotheek verzorgt o.a. voorleestrainingen voor pedagogisch medewerkers en gastouders, stelt themacollecties ter beschikking en adviseert over mediaopvoeding.

Nieuw in het aanbod

Dit jaar zijn interessante en leerzame producten toegevoegd in het aanbod. Er is een grote uitbreiding van mediavaardigheidslessen. Medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek geven les over o.a. veilig internetten, nepnieuws, social media en digitale geletterdheid. 21-eeuwse vaardigheden worden geoefend aan de hand van workshops als LEGO WeDo, Mikkie Maker en Botje Bij.

Erfgoededucatie Het Loo. FlevoMeer Bibliotheek werkt samen met Paleis het Loo. Paleis het Loo verzorgt Paleislessen in de bibliotheek. Bijv. de Vertelvoorstelling ‘Prins Willem danst’, het Pronkpaleis en Nederland en Oranje.

'

Reacties

article
21996
Elk jaar biedt FlevoMeer Bibliotheek de basisscholen en de voorschoolse instellingen in Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Swifterbant,
https://noordoostpolder.nieuws.nl/cultuur/21996/onderwijs-ontvangt-aantrekkelijk-aanbod-van-flevomeer-bibliotheek/
2019-05-25T10:11:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/05/25101059/kinderen-lezen-bibliotheek.jpg
Flevoland, Flevomeer Bibliotheek, mediawijsheid
Cultuur