Film ‘Holwerd aan Zee’ in Woudagemaal

Foto: Moondocs

In het Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer wordt vrijdagavond 24 mei de film ‘Holwerd aan Zee’ vertoond. Een bijzondere film op een unieke plek.

Aansluitend volgt een rondleiding door het Woudagemaal en onder het genot van een hapje en een drankje een meet & greet met de regisseur en hoofdrolspelers uit de film.

Holwerd aan zee

In het Friese Holwerd hebben bewoners een waanzinnig plan opgevat. Ze gaan de dijk doorbreken en hun terpdorp terug aan de Waddenzee leggen. Holwerd dreigt, zoals zoveel dorpen, een spookdorp te worden waarin krimp een spoor van vernieling trekt. Met hun plan brengen ze nieuw leven in hun dorp en hopen ze een toeristische trekpleister te worden.

Vier jonge mannen trekken de kar: Marco Verbeek, die de plaatselijke supermarkt runt, Hessel Hiddema, een aardappelboer die zijn pootaardappels over de hele wereld uitvent, Theo Broersma, inspecteur van de voedsel- en warenautoriteit en Jan Zijlstra, beleidsambtenaar van de gemeente. Ze worden in hun dorp de Gideonsbende genoemd.

De film volgt de mannen op hun tocht de wereld in om 65 miljoen bij elkaar te krijgen. Het leidt hen naar het Provinciehuis in Leeuwarden, naar de EU in Brussel en naar het Goed Geld Gala in Carré in Amsterdam. Wars van bureaucratie en etiquette gaan deuren voor hen open, die voor anderen gesloten blijven. Tot hun eigen verbazing komt de een na de ander over de brug.

Aanmelden noodzakelijk

Holwerd aan zee is een film van Kees Vlaanderen. Het is een coproductie van Human en Moondocs.

Om 18.30 uur is de inloop, om 1850 begint het programma. De prijs is 10,00 p.p. (dit is incl. film, entree/rondleiding Woudagemaal, 1 consumptie en hapjes).

Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via [email protected] onder vermelding van naam en aantal personen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden