Flevolanders verrassen het meest op Moederdag

Foto: Pixabay.com

Inwoners van de provincie Flevoland verrassen hun moeders het meest op moederdag en Noordoostpolder steekt daar weer bovenuit. Zo blijkt uit onderzoek van Greetz.

Opvallend is dat Nederlanders veel attenter zijn op Moederdag dan Vaderdag. We verrassen moeders ruim twee keer zoveel op Moederdag dan vaders op Vaderdag. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen.

De grootste attenteriken wonen in de provincie Flevoland. Zij verrassen hun moeder, oma, moeder van hun kindjes of vriendin die nét mama is geworden het meest. Binnen Flevoland steekt Noordoostpolder er bovenuit, met daarna Dronten en Urk. De provincies Overijssel en Gelderland volgen Flevoland op de voet.

En hoewel veel inwoners van Flevoland verrassen op Moederdag, zijn de inwoners van Loppersum, in Groningen, degenen die ‘moekes’ het vaakst in het zonnetje zetten. Inwoners van de provincie Zuid-Holland verrassen moeders het minst op Moederdag.

Attenter op Moederdag dan Vaderdag

Hoewel er in Nederland ongeveer evenveel papa’s als mama’s zijn, vieren we Moederdag toch vaker met een verrassing dan Vaderdag. We geven ruim twee keer zoveel cadeautjes aan moeders en besteden hieraan ook nog eens meer budget. We hebben per verrassing bijna 20% meer over voor moeders dan vaders.

Het geven van een bos bloemen op Moederdag is al jaren favoriet, maar ook ballonnen en chocolade zijn in trek. Vaders verrassen we het meest met speciaalbier.

Opvallend is dat vooral mannen graag moeders in het zonnetje zetten. Van alle moederdagcadeautjes is het aandeel dat door mannen wordt verstuurd 26% groter dan datzelfde aandeel op Vaderdag.

Uit onderzoek van PanelWizard en Greetz in 2016 bleek ook al dat Nederlanders vaker Moederdag dan Vaderdag vieren. Toen gaven we aan dat vaders meer waardering en verrassingen verdienen. Toch lijkt er nog niets veranderd te zijn.

Over Greetz

Greetz is van Nederlands marktleider in online echte wenskaarten uitgegroeid tot het ultieme platform voor persoonlijke verrassingen zoals bloemen, ballonnen en chocolade. De missie van Greetz is om het leuker en eenvoudiger te maken om attent te zijn, met nieuwe verrassingen, personalisatiemogelijkheden en innovatieve bezorgopties. Greetz is gevestigd in Amsterdam.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden