Zwerfboekenkast voor kinderen in HEMA Emmeloord

Foto: Pixabay

De HEMA in Emmeloord is één van de filialen waar vanaf 1 mei 2019 een zwerfboekenkast voor kinderen staat. Dit om (voor)lezen te bevorderen.

Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Om dit aan te moedigen, opent de HEMA Foundation, samen met de Kinderzwerfboek, op 1 mei in 55 HEMA-filialen een Zwerfboekenkast. Kinderen en hun ouders kunnen hier gelezen kinderboeken doneren en gratis meenemen.

HEMA Foundation wil eraan bijdragen dat geen kind aan school begint met een taalachterstand. Om deze ambitie waar te maken, bundelt de Foundation haar krachten met bestaande impactvolle initiatieven. Zoals met Kinderzwerfboek, een programma van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Hoe werkt een zwerfboekenkast?

Het idee van een zwerfboekenkast is heel simpel: kinderen kunnen boeken met een zwerfsticker gratis meenemen om te lezen. Vervolgens kunnen ze het boek weer terugbrengen of verder laten ‘zwerven’, zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. Uiteraard kunnen kinderen ook eigen gelezen boeken doneren aan een boekenkast bij hen in de buurt.

Over HEMA Foundation

HEMA Foundation is opgericht in 2018 en geeft iedere drie jaar een impuls aan een thema dat bijdraagt aan inclusiviteit. Het eerste thema is taalvaardigheid. Jaarlijks worden er 170.000 kinderen geboren waarvan bijna 25% met een taalachterstand aan de basisschool start.

Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk. HEMA Foundation wil dit doorbreken en zet zich ervoor in dat geen enkele 4-jarige een taalachterstand heeft.

'

Reacties

article
21582
Zwerfboekenkast in HEMA Emmeloord
De HEMA in Emmeloord is één van de filialen waar vanaf 1 mei 2019 een
https://noordoostpolder.nieuws.nl/cultuur/21582/zwerfboekenkast-voor-kinderen-in-hema-emmeloord/
2019-04-25T11:53:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/04/25115137/boekenkast.jpg
HEMA Foundation, lezen, zwerfboekenkast
Cultuur, Nieuws