Integreren doe je samen

Uitreiking book Sisterhood
Uitreiking book Sisterhood
Foto: Mercatus

Afgelopen vrijdag, op Internationale Vrouwendag, is tijdens een kleurrijke bijeenkomst in het Cultuurbedrijf het boek ‘Sisterhood, integreren doe je samen’ aangeboden aan wethouder Hans Wijnants.

De wethouder draagt het Vrouwencentrum een warm hart toe. Wat betreft de subsidie van de gemeente zegt hij: “die komende 10 jaar, dat komt wel goed”.

Sisterhood

Een kleurrijk boek met indrukwekkende verhalen van vrouwen die gevlucht zijn en in een nieuw land terecht komen. Hoe Nederlandse en buitenlandse vrouwen van allerlei nationaliteiten elkaar gevonden hebben in het Vrouwencentrum en hoe dat leidt tot begrip en samenleven. Het boek is te koop in het Vrouwencentrum aan de Nijverheidstraat 30 in Emmeloord.

Ontmoeten, verbinden en integreren

Het Vrouwencentrum Noordoostpolder. Een plek waar vrouwen elkaar ontmoeten, met elkaar verbinden en met elkaar lachen. Het begon simpelweg met etentjes en toen er een vaste plek was, ook taallessen. Door de taal te leren, kunnen vrouwen meedoen in de maatschappij. Stuk voor stuk bloeien ze op tot geëmancipeerde vrouwen die zich bewust zijn van wat zij nodig hebben om hun plek in deze wereld te veroveren.

“De beste manier om de unieke sfeer van het Vrouwencentrum te begrijpen is door het zelf te ervaren. In het Vrouwencentrum is iedereen welkom!” Aldus Marion van de Voorde coördinator Vrouwencentrum.

Levensreis verhalen

In het kader van maatschappelijk verbinden kregen vrouwen uit het Vrouwencentrum in het Cultuurbedrijf lessen in beeldende vorming. De expositie daarvan "Levensreis verhalen" is te zien tot 21 maart in de foyer van het Cultuurbedrijf.

Samen Buurten

“Het Vrouwencentrum is onze buurvrouw en een prachtige schakel in de keten van integratie” zegt Ton Beurmanjer, directeur van Mercatus. “Daar is onmiddellijk zichtbaar wat we bedoelen met het belang van taal, ontmoeting en wederzijds begrip”. Zoals dat afgesproken is in het eerste boek ‘Integreren doe je met zijn allen, gesprekken met en over nieuwkomers’. Een initiatief dat laat zien dat je kunt verbinden door echt contact aan te gaan, zoals ook Mercatus doet volgens haar visie Samen Buurten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen