Unieke kans voor kinderen in voorstelling The Royal Moscow Ballet

Sleeping Beauty
Sleeping Beauty
Foto: Anastasia Emelianova

In maart komt The Royal Moscow Ballet naar Emmeloord. Ben jij leerling ballet van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, dan krijg je nu de kans op het toneel te staan met professionele balletdansers.

Vorig jaar tourde The Royal Moscow Ballet succesvol door Nederland met twee titels, het Zwanenmeer (Swanlake) en Doornroosje (Sleeping Beauty). Prachtig romantisch klassiek ballet op de schitterende muziek van P.I. Tsjaikovski. Deze twee titels zijn ook dit jaar weer te zien in diverse theaters. Solist Anatoly Emelianov is een award-winning choreograaf en geroemd om zijn bijdrage aan de Russische Cultuur. Van 28 januari tot en met 1 februari is er een choreografe van het ballet in Nederland om masterclasses te geven.

Menig balletmeisje droomt er natuurlijk van om ooit in een dergelijk ballet mee te kunnen/mogen dansen. Dat staat nu te gebeuren in Middelburg, Heerhugowaard, Nunspeet, Panningen, Spijkenisse, Lelystad, Emmeloord en Hardenberg.

The Royal Moscow Ballet kwam via haar Nederlands impressariaat ProActs.nl met het prachtige voorstel om kinderen mee te laten dansen. Vorig jaar was dit een groot succes. Impresariaat ProActs.nl benaderde de theaters, waarvan enkele meteen enthousiast reageerden. Voor de juiste voorbereiding komt volgende week de Russische danseres choreograaf Anastasia Emelianova naar Nederland om voor die theaters een Masterclass te geven.

Naderhand wordt uit de aanwezige kinderen de groep gekozen die in maart mee mag dansen in hun theater. Vervolgens kunnen de gelukkigen in de weken voorafgaand aan de Nederlandse tour door middel van speciale instructie video hun balletlessen afstemmen op de voorstelling. The Royal Moscow Ballet zorgt voor de kostuums, zodat de kinderen naadloos passen in de voorstelling. Want één ding staat voorop, het gezelschap heeft haar standaard hoog te houden!

En daarna gaat het dan echt gebeuren…………….de amateur en de professionelen dansen samen op het podium in deze prachtige balletsprookjes, gedragen door de magische muziek van Tsjaikovski.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen