Kinderboek over Flevoland cadeau voor alle kinderen in groep 6

Foto: © Batavialand / Directie Wieringermeer, J. van der Laan

December is de maand bij uitstek om een cadeautje te krijgen. En wat is er leuker dan een boek over je eigen omgeving? Het kinderboek ‘Onder Water’ is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en  Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet.

Het allereerste exemplaar wordt op 19 december in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad uitgereikt aan gedeputeerde Michiel Rijsberman. Vanaf dat moment kunnen alle scholen, die hebben ingetekend, ook hun exemplaren ophalen in één van de Flevolandse bibliotheken om mee te geven aan hun leerlingen van groep 6. De uitgave van het boek werd medemogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Flevoland.

Het boek

Regisseur Judith Faas, schrijver Sanne Schuhmacher en illustrator Gert-Jan Oosting bedachten voor het kinderboek samen een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling Onder Water van Theatergezelschap BonteHond. Het resultaat is een boek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met de leukste Flevoland-feitjes, prachtige illustraties en Onder Water-poëzie.

De voorstelling

De theatervoorstelling Onder Water maakte BonteHond speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar en speelde deze het afgelopen jaar veelvuldig op Flevolandse scholen en in bibliotheken. Op vertoon van het boek kunnen kinderen gratis naar de extra voorstelling die op 4 januari 2019 wordt gespeeld bij BonteHond in creatieve broedplaats De Voetnoot
(Stadhuisplein, Almere). Meer info en aanmelden via [email protected].

Reacties

article
19640
December is de maand bij uitstek om een cadeautje te krijgen. En wat is er
https://noordoostpolder.nieuws.nl/cultuur/19640/kinderboek-flevoland-cadeau-kinderen-groep-6/
2018-12-05T20:05:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/12/05200457/Onder-Water-lns_sixFourZero.jpeg
bibliotheek, bonte hond, Flevomeer Bibliotheek, kinderboek, onder water
Cultuur