Tulpenfestival 2019 in teken van Gouden Eeuw

Het Profytodsd Tulpenfestival 2019 wordt gehouden van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei. Die data werden vrijdag 2 november bekendgemaakt bij het inplanten van het selfieveld.

Het selfieveld is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad in Creil. 42 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Creil planten het selfieveld in. “Het is voor het eerst dat we daar scholen voor uitgenodigd hebben”, zegt Simone Voskuilen van StEP Noordoostpolder. “Voorheen werd het door een groep vrijwilligers, bestaande uit volwassenen en kinderen, gedaan. Volgend jaar nodigen we weer andere scholen uit om de bollen te planten.” (Lees verder onder de video)

6000 bollen

Anna uit groep 7 van De Regenboog staat te kijken aan de rand van het veld. “Ja, de tulpen zijn op. We moeten even wachten tot er nieuwe gebracht worden.” Ze helpt mee aan het inplanten van de kroon, gelegen tussen een vak met een hart en een vak met een tulp. Lijntjes geven de contouren weer, maar aan de bollen is niet te zien wat voor soorten en kleuren tulpen eruit groeien. “Als we ze maar uit de goede kist pakken, dan komt het wel goed”, vertrouwt Anna.

6.000 bollen worden er in de modder gedrukt. Zand en stro erover, “en volgend jaar op deze datum gaan we zien of jullie het goed gedaan hebben”, zegt wethouder Hans Wijnants tegen de leerlingen Noor, Isis en Fardau. Zij onthullen samen met hem het voor de gelegenheid gemaakte schilderij van Riek van de Bor, waarmee tevens de data van het tulpenfestival 2019 wordt bekendgemaakt.

Tulpenfestival 2019

Het thema van deze editie is De Gouden Eeuw, gelieerd aan het Nederlands Themajaar 2019: Rembrandt en de Gouden Eeuw. Tijdens het Tulpenfestival kunnen bezoekers de routes langs de tulpenvelden rijden. Dit kan per auto, fiets en te voet. De routes zijn ieder jaar anders, afhankelijk van de kavelindeling van de agrariërs.

Naast de routes wordt er weer van alles georganiseerd, zoals de Koetsentocht, de Mozaïekenwedstrijd, de weekendactiviteiten op het Tulpenbelevingsveld (waaronder ook de helikoptervluchten) en is er traditiegetrouw op de laatste zondag van het festival de Level One 11-dorpen steppentocht.

Meer informatie over het Tulpenfestival 2019 staat op: tulpenfestival.nl en op: facebook.com/tulpenfestival en instagram.com/tulpenfestival2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen