Op verhaal komen

Foto: mhpublicaties.nl

2018: het jaar waarin het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzee wet is aangenomen. Wie kunnen zich dat beter herinneren dan de ouderen, die aan het eind van de jaren ’50 als pioniers naar de polder kwamen?

In diverse instellingen verzorgt Theater Letterlandt de voorstelling ‘Op verhaal komen’. FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Theater Letterlandt hebben elkaar gevonden in een voorstelling met als thema ‘100 jaar Zuiderzee’, waarin vergrijzing en de daaruit voortvloeiende nieuwe diensten centraal staan. Het gaat niet om een groot ‘podiumtheater’ maar juist een intieme, interactieve sfeer in huiskamerachtige setting.

De voorstelling is daarom ook besloten, maar mocht uw instelling ook interesse hebben voor deze voorstelling dan kunt u contact opnemen met FlevoMeer Bibliotheek, Jeannette Magdelijns.

Corine Meijer, eigenaresse van Theater Letterlandt, is woonachtig in Bant en geboren en getogen in de Noordoostpolder als kind van polderpioniers. Zij kan als geen ander het prachtige verhaal rondom de drooglegging en de inrichting van de polder vertellen. Het leven in de tijd van de polderpioniers, de jaren ’40-’50, de tijd waarin de ouderen van nu jong waren. Het leven in het dorp en op het platteland, huishouden en gezinsleven, muziek uit de oude doos: het komt allemaal tot leven in de voorstelling.

Voor de ontwikkeling en uitvoeringskosten van een eerste pilot van ‘Op verhaal komen’ is subsidie toegekend door: Fonds Sluyterman van Loo, ouderenprojecten, te Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen