Kookboekenweek: Hoe gezond zijn voedingshypes?

Foto: mhpublicaties.nl

Geen suiker, geen brood, eet beslist brood, vermijd gluten, eet superfoods, ga detoxen, eet geen vlees meer en spoel zuivel nu meteen door de gootsteen.

Wat mag je eigenlijk nog wel eten, hoe om te gaan met alle – soms tegenstrijdige – adviezen? Dat eten belangrijk is voor de gezondheid, staat buiten kijf maar wat te denken van de diverse voedselhypes die in talkshows, boeken en bladen langskomen?

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder organiseert in het kader van de Kookboekenweek 2018 een proeverij en een lezing, waarin de diverse thema’s aan de orde komen.

Op vrijdag 2 november tussen 14.30 en 16.30 uur zijn twee voedingsdeskundigen in de bibliotheek. Annoesjka de Graaf van Ann’s Coaching Voeding en Lifestyle (bekend van het televisieprogramma Stand van Nederland) en Jeannet de Lange (voedingspraktijk Jeannet, voor ieder die-eet) laten de bezoekers kennismaken met lekkere hapjes en
tussendoortjes gemaakt met ‘gewone supermarktingrediënten’, maar vrij van verdachte stoffen. De proeverij is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op dinsdag 6 november om 20.00 uur volgt een lezing met Ichelle van der Zee, diëtiste bij Voedingsadviesbureau Marjolijn Bakker. Zij neemt de belangstellenden mee door het land van voedingshypes en wil daarna graag het gesprek aangaan met de aanwezigen.

De lezing is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wenselijk.

Reacties

article
19063
Kookboekenweek: Hoe gezond zijn voedingshypes?
Geen suiker, geen brood, eet beslist brood, vermijd gluten, eet superfoods, ga detoxen, eet geen vlees
https://noordoostpolder.nieuws.nl/cultuur/19063/kookboekenweek/
2018-10-24T11:34:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/10/25142914/IMG_1210.jpg
bibliotheek, Flevomeer Bibliotheek, kookboek, kookboekenweek
Cultuur