65 jaar theater ’t Voorhuys

de vroegere Beurszaal
de vroegere Beurszaal
Foto: www.theater-voorhuys.nl

Theater ’t Voorhuys biedt al 65 jaar op dezelfde plek in Emmeloord ruimte voor culturele activiteiten.

Tijdens de opening van het theaterseizoen afgelopen vrijdag werd stil gestaan bij het 65 jarig bestaan van theater ’t Voorhuys. Koningin Maxima (look-a-like) verwelkomde de gasten bij de ingang van het theater en opende samen met directeur Peter de Haan het seizoen op ludieke wijze, waarbij de balkonscène niet mocht ontbreken. De Haan belooft een mooi theaterseizoen, waarin de bezoeker verrast wordt. En verrast werden de bezoekers zeker met de voorstelling Släpstick van de Wëreldbänd, waarmee het theater een fantastische seizoensstart maakte.

De eerste huizen waren nog maar net gebouwd, toen al werd gestart met de bouw van hotel café restaurant ’t Voorhuys, inclusief de Beurszaal en de Theaterzaal in de beginjaren na de drooglegging van de Noordoostpolder. 

’t Voorhuys was het middelpunt van Emmeloord. boeren kwamen uit de hele polder naar de Beurszaal om hun producten op de wekelijkse beurs te verkopen. Ook was dit het moment op de donderdagmorgen om nieuws uit te wisselen, terwijl de vrouwen boodschappen deden op de markt op de Deel.

In de theaterzaal waren grote vergaderingen en culturele avonden met voorstellingen van de Drentse toneel vereniging, Groninger avonden en artiestenavonden. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen