Duik in de archeologie op Schokland

Archeologiedag Schokland
Archeologiedag Schokland
Foto: Pluimfotografie

Tijdens de Nationale Archeologiedagen organiseert Werelderfgoed Schokland op zondag 14 oktober een gevarieerd programma voor jong en oud, in het teken van archeologie.

Het voormalige eiland is een archeologisch monument en zit vol met prachtige bodemschatten.

Gesteentetuin

Bij het bezoekerscentrum De Gesteentetuin maken bezoekers kennis met Steentijdmensen, zij laten zien hoe de mensen duizenden jaren geleden leefden. Zij geven demonstraties mandvlechten en vuur maken met gereedschap uit de steentijd.

Iedereen is welkom om ook zelf aan de slag te gaan: klei je eigen potje of hak zelf eens met een bijl van bot. Er is een speciale zaagmachine voor stenen, de binnenkant van een steen vertelt veel over herkomst.

Museum Schokland

Bij Museum Schokland maken bezoekers kennis met het werk van een echte archeoloog. Yftinus van Popta vertelt over de opgraving van het scheepswrak bij Rutten, over bijzondere vondsten en sporen in de bodem.

Scheeparcheoloog André van Holk geeft een lezing. Er zijn knutselworkshops en Erik de Viking laat zien hoe je leren buidels maakt. De Landelijke vereniging voor amateurarcheologen is aanwezig en er is een selectie van voorwerpen van het archeologisch onderzoek met prachtig foto- en filmmateriaal.

Met de speciale archeologie-ticket krijg je van 11.00 tot 17.00 uur toegang tot alle activiteiten en het vervoer tussen de locaties met trekker en luxe wagen.

Schokland doet mee met de Maand van de Geschiedenis en Nationale Archeologiedagen.  De start is bij Museum Schokland, Middelbuurt 1. Meer informatie is te vinden op www.schokland.nl

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen zijn dé dagen waarop het publiek kennis kan maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. Zo ook op Schokland, Nederlands eerste Werelderfgoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen