Van de Wijdeven over De Rafelranden van Europa

Foto: Pixabay.com

Humanistisch Verbond Noordoostpolder – ‘Perspectief’ houdt het komende seizoen bijeenkomsten in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder in Emmeloord.

Zij wil vanuit haar visie een ander ‘perspectief’ creëren in de samenleving, geïnteresseerden ontmoeten en met hen in gesprek gaan rondom actuele thema’s. Thema’s uit de filosofie, spiritualiteit, levensbeschouwing en cultuur.

De visie wordt gekenmerkt door ruimdenkendheid en een open en kritische blik op de hedendaagse samenleving. ‘Perspectief’ staat open voor zienswijzen van andere culturen, mensen, overtuigingen en levensstijlen.

De Rafelranden van Europa

Onrust aan de grenzen van Europa. De verhoudingen met Poetin en Erdogan, Brexit en de vluchtelingenstroom uit Afrika en Azië. Hoe zijn deze conflicten ontstaan en op welke manier raakt het ons Europeanen en hoe reageren we erop?

In zijn boek ‘De rafelranden van Europa’, waarvan inmiddels zeven drukken zijn verschenen, vertelt Van de Wijdeven de lange en complexe geschiedenis van de Europese grenzen. Die grenzen staan weer in het middelpunt van de belangstelling door Russische en Turkse ambities, vluchtelingenstromen, internationaal terrorisme en een naderende Brexit.

In april verschijnt van zijn hand ‘De spoken van Visegräd’ over Polen, Hongarije en Tsjecho-Slowakije in de tijd tussen de twee wereldoorlogen. Die in het Westen grotendeels onbekende periode speelt een grote rol in de huidige politiek van de Hongaarse premier Orban en zijn collega’s in Centraal-Europa.

In zijn lezing neemt Van de Wijdeven zijn gehoor mee op reis door de tijd. Hij zal inzoomen op Centraal-Europa en aantonen waarom het van belang is de geschiedenis te kennen om de actualiteit te kunnen begrijpen.

De lezing vindt plaats op donderdag 4 oktober 2018 in het gebouw van de FlevoMeer Biblotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, te Emmeloord. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelding: www.humanistischverbond.nl/afdeling/noordoostpolder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen