Festiviteiten rond opening Deltawerk// in Waterloopbos

Deltawerk Waterloopbos
Deltawerk Waterloopbos
Foto: mhpublicaties.nl

Het nieuwe kunstwerk Deltawerk// – gemaakt uit de Deltagoot – wordt donderdag 27 september officieel geopend. Tot en met 29 september zijn er allerlei activiteiten in het Waterloopbos.

De Deltagoot was een meer dan 200 meter lange betonnen bak gevuld met water, in eerste instantie bedoeld voor onderzoek voor de aanleg van de Stormvloedkering in Zeeland.

In 2015 kreeg Natuurmonumenten het Waterloopbos in eigendom en daarmee ook alle schaalmodellen die waren gebruikt voor waterloopkundig onderzoek. Natuurmonumenten laat een aantal van de modellen renoveren – in ‘samenspraak’ met de natuur – om ze voor de toekomst te behouden.

De Deltagoot heeft een nieuwe bestemming als kunstwerk gekregen, een groen monument. Kunstenaars Ronald Rietveld en Erick de Lyon bedachten Deltawerk//. Zij hebben de wanden her en der doorgezaagd en gedraaid. Deze zullen mettertijd overwoekerd raken door korstmossen, mossen en varens.

’Waterloopbos. LICHT aan!’

Het kunstwerk wordt geopend ter gelegenheid van ‘100 jaar Zuiderzeewet’. Tijdens het openingsweekend is er vanalles te beleven in het Waterloopbos. Zo wordt tijdens ’Waterloopbos. LICHT aan!’ het unieke verhaal van de waterloopkundige proeven in het Waterloopbos in licht verteld. Langs een route van 2 km maakt de bezoeker een sprookjesachtige wandeling door dit bijzondere bos.

De wandelingen worden gehouden in de avonden van 27 tot en met 29 september. Tussen 19.30 en 21.00 starten er vier wandelingen. Deze duren ongeveer een uur. Deelnemers dienen zich aan te melden via de website van Natuurmonumenten.

In het kader van de Open Monumentendag Special vinden op 29 en 30 september tussen 12.00 en 18.00 uur activiteiten voor jong en oud plaats: 100jaarzuiderzeewet.com

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen