NOPPOP eigenwijs zoals het hoort te zijn

NOPPOP 2018
NOPPOP 2018
Foto: Parelprojecten.nl

Met het hoofdpodium in het midden, een eigenwijze programmering, zon, zand en bier was NOPPOP zoals NOPPOP hoort te zijn.

Bant – Met zekerheid durft de organisatie het nog niet te zeggen, maar ze verwachten weer een bezoekersrecord te hebben gehaald met zo’n 2.500 gasten, die door de Putkapel werden verwelkomd. Bezoekers kwamen uit Noordoostpolder, maar ook uit onder andere Friesland en de Achterhoek. De één is er voor de gezelligheid, de ander komt speciaal voor een band. Keus is er genoeg, luistermuziek in de roze kerk, polonaise in de yellow submarine, dansen op blote voetjes op het strand, Friese uitzinnigheid in de Fryslanhal, echte bruine café kleedjes in de kroeg, twee hoofdpodia waar de bands elkaar afwisselen, nooit valt het stil, behalve bij de silent disco, wat altijd hilarisch is om naar te kijken.

In de yellow submarine gaat het er soms wild aan toe. Met onvervalste Nederlandse meezingers gaat de meute van links naar rechts en van voor naar achter. ‘Vallen? Nee joh, dat kan helemaal niet daar is het veel te druk voor’. Voor het hoofdpodium staat een oudere jongere met een biertje in de hand te genieten van de muziek van de Wetnecks. ‘Ik ben speciaal voor deze band gekomen. Zij zijn geweldig!’ Ondertussen speelt de band bekende covers met een eigenwijs Wetnecks sausje, een band die perfect past in dit eigenwijze festival. Net als de speciaal voor NOPPOP in het leven geroepen band ‘hardcore vibes’. Met hun happy hardcore uit de jaren ’90 krijgen ze vele voetjes van de vloer.

Ondertussen kijkt Magere Hein, zwevend boven de grond, het feestgedruis rustig aan. Jongere bezoekers proberen hem van de wijs te brengen. Dan steekt hij zijn hand uit. Hij krijgt zonder blikken of blozen een hand terug. In de hangmatten liggen stelletjes stilletjes te genieten van elkaar, van de muziek of van een lekker patatje met mayo. De sfeer is relaxt.

Rond 01.00 uur knalt Luftwaffel de lucht in, een daverende afsluiting voor dit eigenwijze feest. Een deel van de bezoekers blijft slapen op de camping en geniet de volgende ochtend van een goed verzorgd ontbijt. Overnachters komen niet alleen van ver. Aan de ontbijttafel vind je net zo makkelijk jongeren uit Rutten als een stel uit de Achterhoek. Dat levert mooie day after praat op.

 

door: Margot Maljaars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen