Staatsbosbeheer zoekt vrijwilliger begeleiding taakstraf

Foto: Wikimedia Commons

In het Kuinderbos werkt in de herfst en winter en het vroege voorjaar een groep werkgestraften van Reclassering Nederland. Voor hun begeleiding is er behoefte aan een assistent werkmeester.

Onder leiding van een professionele werkmeester werken de mensen met een taakstraf drie werkdagen per week. Ze doen voornamelijk handenarbeid, zoals het afsteken van randen van fietspaden, assisteren bij het maken van balken en planken, opsnoeien van bomen en alle verder voorkomende werkzaamheden. In het voorjaar, rond 2e paasdag, zorgen ze samen met de boswachter voor de op- en afbouw van het festivalterrein voor de jaarlijkse Buitendag.

De werkmeester van Reclassering Nederland wordt bijgestaan door een assistent werkmeester, verbonden aan Staatsbosbeheer. De assistent werkmeester houdt toezicht op de kwaliteit en kwantiteit van het te leveren werk van de werkgestraften.

Assistent werkmeesters

Staatsbosbeheer zoekt één of meerdere personen die één twee of drie dagen de taak op zich wil nemen als vrijwillig assistent werkmeester. Technische kennis aangevuld met leiding geven aan groepen heeft de voorkeur.

De assistent werkmeester moet kunnen omgaan met afwijkend gedrag en in staat zijn corrigerend op te treden. Zelf meewerken aan de klussen is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Het is fijn als de assistent werkmeester kennis heeft van de Arbowet en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen. EHBO/BHV en VCA zijn een pre, maar kunnen ook later behaald worden op kosten van Staatsbosbeheer. Een VOG is verplicht.

Voor reacties voor 1 juli 2018: Harco Bergman, boswachter Kuinderbos, e-mailadres [email protected] 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen