Collecteweek Cultuurfonds Flevoland

Foto: PBCF

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland organiseert van 27 mei tot en met 2 juni de 73e Anjeractie. Met deze jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio.

De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio.

Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland in het jaar 2017 een flink aantal projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen.

Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds.

In 2018 en 2019 doet het Cultuurfonds in 25 gemeenten mee aan de pilot met de nieuwe collectebus 2.0 deze kan naast contante donaties, ook (contactloze) pindonaties accepteren.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen