Cultuuraanbod Schokland groter dan ooit

Museumkerk Schokland
Museumkerk Schokland
Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

Het aanbod Klassiek op Schokland is groter dan ooit tevoren. In de maanden oktober tot en met april worden er 8 zondagochtenden met klassieke muziek aangeboden in het kerkje op Schokland.

Ook staat er één artiest gepland om op te treden in het Museumrestaurant, gedurende het seizoen worden er nog meer artiesten geboekt voor deze locatie.

Twee voorbeelden van artiesten die zijn geboekt voor deze reeks: Festival Oude Muziek – Cicala (zo 4 nov) en het Erasmus Trio (zo 31 mrt). Wat gebeurt er wanneer mogols als Händel, Scarlatti en Corelli elkaar ontmoeten? De Italiëspecialisten van barokensemble La Cicala zochten het voor u uit. In het spoor van de jonge Händel – die als 21-jarige de Alpen over trok – gaat het richting Rome, Venetië en Napels met een muziekselectie die de impact van deze expeditie op Händels oeuvre weerspiegelt.

Het in Nederland gevestigde Erasmus Trio is in 1991 opgericht en bestaat uit de Duitse pianist Thomas Herrmann, de Belgisch/Wit-Russische violiste Vera Laporeva en de Nederlands-Chinese celliste Xiaojia Xu. Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire. Het Erasmus Trio gaf concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zwitserland en China.

Vrienden van ’t Theater krijgen ook op de Schoklandconcerten twee euro korting. Kaarten voor de concerten op Schokland zijn verkrijgbaar bij Theater ’t Voorhuys en Museum Schokland. Kijk voor meer informatie op museumschokland.nl of theater-voorhuys.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen