Aandacht voor fairtrade in FlevoMeer Bibliotheek

Foto: fairtrade.nl

De Fairtrademarkt van de Wereldwinkel en de Pioniers van de Toekomst wordt op vrijdag 1 juni in en samen met de FlevoMeer Bibliotheek gehouden.

Fair Trade of Eerlijke Handel: vele organisaties houden zich bezig met het gevecht tegen armoede en uitbuiting, tegen klimaatverandering en de economische crises die een grote impact hebben op ’s werelds meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

Op lokaal niveau zetten Wereldwinkel en Pioniers van de Toekomst zich in voor het belang van een eerlijke handel. De beide groepen hebben de handen ineen geslagen met FlevoMeer Bibliotheek: op vrijdag 1 juni vindt in de bibliotheek een infomarkt plaats waar aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld ‘Sjaal met een verhaal’, de organisatie die staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. Door te zorgen voor een continue afname van producten, wordt voor hen werk gecreëerd en daarmee een geregeld inkomen.

Ook aanwezig is een vestiging van Sari, die modeshows geeft van kleding van bijvoorbeeld handgeweven en gebreide stoffen. Verder kan de bezoeker kennismaken met Seepje, het wasmiddel uit de schil van de Sapindus mukorossi vrucht, die in overvloed aan bomen in India en Nepal groeit.

Wie deze en nog veel meer aspecten van eerlijke handel en kinderarbeid wil zien, is welkom op vrijdag 1 juni van 14.00 tot 19.30 in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen