Ontdekken, proeven, doen in tulpenbelevingsweekend

Brug met uitzicht over de tulpen op het tulpenbelevingsveld.
Brug met uitzicht over de tulpen op het tulpenbelevingsveld.
Foto: tulpenbelevingsveld

Wat hebben tulpen, aardbeien, muziek, zand en make-up met elkaar te maken? Ontdek het op het eerste tulpenbelevingsweekend op zaterdag 21 en zondag 22 april van 10.00 – 17.00 uur op het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil.

Het tulpenbelevingsveld is het centrale festivalterrein van het Profytodsd Tulpenfestival en is gratis toegankelijk tijdens het gehele festival. Op het tulpenbelevingsveld wandel je door een tuin met 500 verschillende soorten tulpen, maak je een selfie bij de speciaal aangelegde selfievelden en leer je over de bollenteelt.

Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, gemaakt van een ‘echte’ trekkerband, een circuitje rijden met de traptrekker of schommelen boven de tulpen en springen op het springkussen. 

In de weekenden worden er extra activiteiten georganiseerd met een belevingsmarkt met ongeveer 25 kramen, vele workshops en muziek. In het openingsweekend kun je onder andere tulpen schilderen in het pop-up schildercafé, aardbeien proeven, make-up adviezen krijgen, tulpen haken (alleen op zondag) en stokpaardjes knutselen of ponyrijden (alleen op zondag). Het pop-up grand tulip café is beide dagen geopend. 

Zaterdag 21 april vanaf 16.00 uur is er een optreden van de polderband Pop-Up. Zij spelen onder andere nummers van Coldplay, De Dijk, Adèle en Marco Borsato. Zondag 22 april wordt de dag afgesloten met Trio CoMaRo met een rustig, semi-akoestisch repertoire van all-time-favourites. Beide optredens zijn gratis toegankelijk en zijn tevens bedoeld voor omwoners van het tulpenbelevingsveld. 

Tijdens de tulpenbelevingsweekenden hoopt de organisatie behalve veel toeristen en recreanten ook veel bezoekers uit de eigen regio te ontvangen, want er valt nog zoveel te ontdekken in de buurt. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen