Mozes-musical door samenwerkende kerken Lemmer

Foto: Pixabay.com

De Gereformeerde kerk in Lemmer is vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018 het ’toneel’ van de musical Mozes. De productie is een samenwerking tussen vier geloofsgemeenschappen in Lemmer.

De musical begint op beide dagen om 20.00 uur. De kerk is op deze dagen om 19.00 uur open via de ingang van het ‘Het Baken’ aan de Wiepke Hofstraat.

Co-productie

De musical wordt gespeeld door 60 leden van de Apostolisch Genootschap, Baptisten gemeente Protestantse gemeente i.o. en de Rooms Katholieke kerk uit Lemmer.

Uniek aan deze musical is dat vier geloofsgemeenschappen uit Lemmer hierin samenwerken. Niet alleen bij de acteurs, maar ook bij de kleedgroep, bij de makers van de decorstukken, de koorleden en de mensen van het geluid en presentatie is er een duidelijk ‘wij’-gevoel aanwezig.

Mozes

Musical Mozes is geschreven door Gerard van Midden en Gerard van Amstel, die aal een flink aantal bijbelse musicals op hun naam hebben staan. Zij schreven ook de musical Ruth, die in 2015 in Lemmer werd uitgevoerd door dezelfde samenwerkende geloofsgemeenschappen.

Het verhaal van Mozes die opgroeide aan het Egyptische hof, toen vluchtte en jaren later het volk Israël naar de vrijheid leidde. De slavernij in Egypte, de tocht door de woestijn naar het beloofde land, de ontmoeting op de berg Sinai waar Mozes de Tien Geboden krijgt, stuk voor stuk hoogtepunten uit het Bijbelse verhaal die hier met prachtige muziek wordt neergezet.

Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar op de betreffende avonden in het Baken. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij
‘Jannes Bruinsma’ aan de Vissersburen in Lemmer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen