NEWS treedt op met plaatselijke muzikanten

Foto: Lucienne van der Mijle

Slagwerkgroep N.E.W.S. treedt op met plaatselijke muzikanten. De voorstelling is op zaterdag 7 oktober te zien in Theater ‘t Voorhuys.

N.E.W.S. staat voor North, East, West en South. Een viertal percussionisten, afkomstig uit de vier windstreken, heeft zich verenigd in een interdisciplinaire slagwerkproductie waarin energieke slagwerksolo’s, dynamisch ensemblewerk, aansprekende visuals en animaties samenkomen in een verbindend verhaal met als basis het universele ritme, de hartslag.

N.E.W.S. brengt percussie uit de vier windstreken – North (Europa en de Verenigde Staten), East (Azië, met de nadruk op Japan), West (Latijns Amerika), South (Afrika) samen. Ieder windrichting heeft zijn eigen vertegenwoordiger: North, Jeroen de Rijk (door de Slagwerkkrant meerdere malen uitgeroepen tot beste percussionist van de Benelux), East, één van de drummers van Yamato The Drummers of Japan, West Simone Sou (gespecialiseerd in Braziliaanse muziek, percussionist en zangeres) en South, Carlo Hoop (The Surinam Music Ensemble en Fra Fra Sound). Jurriën Rood heeft de regie.

Bovendien is een grote rol weggelegd voor de animatiefiguur Lina. Lina maakt deel uit van een fanfare. Op een dag sterft haar hond Elmo. Ze voelt zich verward en raakt verwijderd van de fanfare. Terwijl zij haar weg terug probeert te vinden, ontmoet zij de verschillende muzikanten en ontdekt nieuwe ritmes.

Maar ze ontdekt één ding dat ze allemaal gemeen hebben: de hartslag en daarmee brengt ze de drummers bij elkaar. Lina laat de diverse wereldritmes resulteren in een prachtig klinkende slagwerksymfonie.

Naast de vaste cast speelt er in elke speelstad een plaatselijke fanfare of drumband mee. Met enige voorbereiding en natuurlijk een generale repetitie op de dag van de voorstelling zelf zullen 9 tot 12 plaatselijke muzikanten deelnemen aan de productie en schitteren in de grote zaal van hun lokale theater.

De voorstelling is op zaterdag 7 oktober te zien in Theater ’t Voorhuys. Kijk voor meer informatie op www.gpag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen