Open Monumentendag Noordoostpolder vol activiteiten

Open Monumentendag 2017 heeft in Noordoostpolder het thema ‘Noordoostpolder 75 Jaar Droog’. Een unieke kans om het erfgoed van Noordoostpolder te ontdekken.

Op 9 en 10 september kun je gratis monumenten bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Er worden er tevens allerlei activiteiten georganiseerd.

Zo kun je tijdens je bezoek aan Museum Schokland de expositie ‘Pioniersportretten’ bewonderen. Deze expositie geeft je een kijkje in de ziel van de pioniers en voert je terug naar de tijd waarin de polder werd drooggelegd.

Laatste kans bezichtiging Deltahal

In 2016 is het Waterloopbos Rijksmonument geworden. Het bos herbergt de oude waterloopkundige werken en de Deltahal. In de Deltahal werden in de Deltagoot diverse golfslagen nagebootst. Na de grote interesse vorig jaar tijdens de Open Monumentendag is er besloten om nog één keer de deuren van de Deltahal te openen en wel op zondag 10 september.

Dit is echt de laatste kans om de Deltagoot in de huidige staat te bezichtigen. Hierna wordt de Deltahal afgebroken en wordt er gestart met het omvormen tot de Deltagoot in een indrukwekkend Deltamonument.

Historische dag

9 september 1942 is de officiële datum dat Noordoostpolder drooggevallen is. Bij de Flevomeer Bibliotheek staat om deze reden zaterdag 9 september geheel in het teken van de drooglegging.

Tijdens deze historische dag wordt er een symposium ‘Vrienden van Schokland’ georganiseerd, kun je meelopen met de stadswandeling in Emmeloord en wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Noordoostpolder 75 jaar droog’ aan burgemeester A. van der Werff uitgereikt.

Ook kan op zaterdag en zondag de Poldertoren (bij goed weer) beklommen worden. Op zondag is een bezoek aan Oud Kraggenburg zeer aan te raden.

De monumenten zijn gratis toegankelijk in dit weekend. Voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.
Kijk voor een compleet overzicht op: www.vvvnoordoostpolder.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen