Politie waarschuwt voor tweets vanaf vakantieadres

Foto: youtube.com

De politie waarschuwt niet live vakantieberichten te delen. ,,Laat het pas weten als je weer thuis bent. Ook inbrekers lezen mee.” ,,Logisch”, zou je denken, maar zo denkt niet iedereen.

Live gedeelde vakantiefoto’s en -berichten op Facebook, likes en shares, tweets vanaf een vakantieadres en retweets, openbare vakantiefoto’s op Instagram. De politie ziet ze ook voorbijkomen en waarschuwt niet alles lukraak te delen op sociale media.

Jeugdagent Gerlinde van politie Midden-Nederland (werkgebied Noordoostpolder) plaatste onderstaande tweet. Uit een reactie blijkt dat sommigen hier sceptisch tegenover staan. ,,Kunt u een voorbeeld noemen of is het gewoon bangmakerij?”

Een woordvoerder van politie Midden-Nederland zegt desgevraagd dat het niet als bangmakerij bedoeld is. ,,We willen mensen gewoon wijzen op mogelijke gevaren. Ze realiseren zich meestal niet hoeveel informatie ze online al hebben prijsgegeven. Even googelen en je hebt iemands adresgegevens.”

Feit is dat in vakantieperiodes het aantal woninginbraken toeneemt. ,,Wij wijzen mensen op allerlei mogelijke oorzaken. Neem preventieve maatregelen, zorg dat de woning er niet onbewoond uitziet. Berichten op sociale media kunnen ook een mogelijke oorzaak zijn. Maar echt meetbaar is dat niet, want inbrekers lopen er niet mee te koop waar ze hun informatie vandaan halen. Het is vooral een kwestie van je gezond verstand gebruiken.” Kortom: maak het ze niet te makkelijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen