Meerdere aangiftes oplichting door ‘bankmedewerker’

Foto: Pixabay.com

Politie Noordoostolder/Urk meldt op sociale media vorige week meerdere aangiftes te hebben ontvangen van oplichting. Slachtoffers zijn voornamelijk senioren.

EMMELOORD, 02-08-2021 – De politie vraagt burgers met name hun bejaarde (groot)ouders en buren te waarschuwen voor praktijken waarbij zij zogenaamd benaderd worden door bankpersoneel. “Vaak zitten zij niet op social media, dus aan u/jou een oproep om je ouders, opa’s, oma’s, buren enz. voor deze vorm van oplichting te waarschuwen!”

De zaken waarvan aangifte is gedaan hebben met elkaar gemeen dat de aangever is gebeld door ‘een medewerker van de (Rabo)bank’. Deze persoon weet vervolgens op slinkse wijze de aangever ervan te overtuigen dat hij een nieuwe bankpas nodig heeft.

De zogenaamde bankmedewerker komt vervolgens de oude pas zelf ophalen. De aangevers komen er later achter dat met de ‘oude’ bankpas geld is opgenomen.

De politie waarschuwt met klem: “Weet dat een medewerker van de bank nooit zelf bij uw langskomt om bijvoorbeeld een pas op te halen en ook nooit telefonisch om uw pincode zal vragen!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden