Politie uitgerust met bodycams

Foto: Twitter: @WA_Urk_oost

Agenten van politie Noordoostpolder/Urk dragen vanaf nu ook bodycams. Alle eenheden van politie worden hiermee uitgerust.

NOORDOOSTPOLDER/URK, 18-06-2021 – De afgelopen jaren is uitvoering getest met bodycams, camera’s die op het lichaam worden gedragen. Daaruit bleek dat de apparaten een waardevolle toevoeging zijn bij het politiewerk.

Professioneel gebruik van de camera’s kan het de-escalerende effect van het politieoptreden versterken. Onderzoek toont aan dat politiemedewerkers die een bodycam dragen zich ook veiliger voelen. Het gebruik van bodycams leidt tot minder agressie en geweld tegen agenten.

De bodycams zijn primair bestemd voor de basisteams, hondengeleiders, bikers en nautische politie. Agenten mogen zelf bepalen wanneer ze de camera aanzetten, maar moeten dit wel verbaal duidelijk maken aan degene(n) die ze gaan filmen.

De bodycams worden gebruikt op de openbare weg en in openbare gebouwen. Er wordt niet in woningen of op besloten erven gefilmd, tenzij er sprake is van een noodsituatie, of een aanhouding op heterdaad.

Voor meer informatie: www.politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen