Dierenpatholoog: hond was al dood vóór verwijderen poten

Locatie vondst hondenpoten.
Foto: Twitter: @WA_Emmeloord

Een dierenpatholoog heeft vastgesteld dat de gevonden hondenpoten in Emmeloord, zijn losgekomen van de romp toen het dier al dood was. Het politieonderzoek is daarmee nog niet afgesloten.

EMMELOORD, 20-05-2021 – Een dierenpatholoog heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de hondenpoten. De patholoog sluit uit dat de hond nog in leven was op het moment dat de poten los kwamen van de romp. De patholoog concludeert dat de poten zeer waarschijnlijk door mechanisch geweld zijn losgekomen. Het ras, geslacht en leeftijd zijn niet meer vast te stellen.

De politie kan hiermee echter nog niet uitsluiten dat er geen sprake is geweest van dierenmishandeling. Daarom gaat het onderzoek verder en de politie stelt de volgende vragen:

  • Wie heeft voor 3 mei 10.00 uur iets opvallends gezien op het grasveldje bij de Schoenerstraat, daar waar de Lemstervaart de Urkervaart kruist?
  • De hond heeft/had een zwarte en rood/bruine vacht en was ongeveer 10 tot 15 kilo zwaar wat duidt op een middelgrote hond. Wie herkent de hond aan de beschrijving of kent iemand die een hond mist?
  • Het kan zijn dat diegene die de hondenpoten heeft neergelegd bij de boom, niets te maken heeft met deze zaak. Ook in dat geval willen wij graag in gesprek omdat hij/zij wellicht een belangrijke getuige is.

Heb je informatie, bel de politie via 0900-8844. Anoniem je informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000; www.meldmisdaadanoniem.nl

Voor meer informatie: Nog twee hondenpoten gevonden in politieonderzoek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden