Identiteit tweede verdachte vuurwerkbom Urk vrijgegeven

Foto: Facebook: politie NOP/Urk

De politie maakt de identiteit van de tweede verdachte van de explosie in een woning aan de Golfoploop op Urk bekend. De man heeft niet gereageerd op een oproep om zich zelf te melden.

Op zondag 3 november werd een gezin opgeschrikt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop op Urk. Een zwaar explosief was door onbekenden naar binnen gegooid en in de hal van het huis beland. Hier ontplofte het explosief. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

De afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan en media-aandacht besteed aan de zaak. Op 17 december 2019 werd een 28-jarige man van Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Tweede verdachte

De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie, maar deze persoon is nog niet aangehouden. De politie heeft de man opgeroepen om zich te melden. De man heeft geen gevolg gegeven aan het gestelde ultimatum. Daarom wordt nu zijn identiteit bekend gemaakt.

Bron: Politie Noordoostpolder/Urk (Facebook)

UPDATE 11feb20: Vanwege de aanhouding van de verdachte is zijn identiteit niet langer openbaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden