Ongeregeldheden Urk

Foto: Twitter Gemeente Urk

Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente Urk is door de politie geïnformeerd over een vechtpartij en ongeregeldheden waarbij maandagavond groepen jeugd op Urk waren betrokken. De politie heeft hiertegen opgetreden en doet onderzoek naar de gebeurtenissen, daders en aanleiding.

Van Maaren noemt het ,,volstrekt ontoelaatbaar’’ dat er kennelijk één of enkele inwoners van Urk door een groep personen zijn belaagd. ,,Dat keur ik ten stelligste af en de politie zal hiertegen altijd optreden.’’ Volgens de politie lag de aanleiding in een ruzie in de relationele sfeer.

Bij een controle op één van de toegangswegen van Urk zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden. Eén man kon zich niet legitimeren. Bij de tweede persoon werd een honkbalknuppel gevonden. Deze is in beslag genomen. Grote incidenten op Urk zijn dinsdags verder uitgebleven.

De burgemeester laat zich uiteraard informeren over het onderzoek van de politie naar de toedracht en de strafrechtelijke vervolging van daders. Mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafrechtelijke feiten, zullen worden vervolgd. Er was een grote groep kijkers bij het incident op maandagavond. Van Maaren roept iedereen op zich te gedragen zoals van een respectvol burger verwacht mag worden en indien hulpdiensten optreden, dit niet te belemmeren en liefst weg te blijven.

Burgemeester Pieter van Maaren heeft dinsdagavond een gesprek gehad met het gezin dat maandagavond het mikpunt was van ongeregeldheden op Urk. De zoon was betrokken bij een ruzie met een grote groep jeugd, die daarna bij hem thuis verhaal ging halen.

Vooral de moeder van het gezin maakte zich zorgen over de gevolgen van de ongeregeldheden. ,,Ik heb namens de gemeenschap van Urk betrokkenheid getoond en haar zorg gedeeld. Ook heb ik gezegd dat de politie maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Het contact is door de familie zeer op prijs gesteld.

De burgemeester roept een ieder nu op om rust en kalmte te bewaren. ,,Er zijn aanhoudingen verricht, de politie doet haar werk. Het heeft geen enkele zin om naar Urk te komen.’’

Reacties

article
20895
Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente Urk is door de politie geïnformeerd over een
https://noordoostpolder.nieuws.nl/112-nieuws/20895/ongeregeldheden-urk/
2019-03-13T22:39:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/03/13223729/Urk-D1dc1C3WwAA9wmo.jpg-large.jpg
burgemeester Pieter van Maaren, ongeregeldheden, Urk
112 Nieuws, Gemeente