Hulpdiensten in rep en roer na ontdekking auto te water

Foto: pol. NOP/Urk

Duikers van de brandweer hebben in de vroegte ochtend van 6 december gezocht naar mogelijke inzittenden van een voertuig dat in het water lag langs de Nagel op Urk.

Om 00.05 uur kregen de hulpdiensten een melding om met spoed ter plaatse te gaan naar de Nagel te Urk. Daar had de melder een personenauto in het water zien liggen. Brandweer, ambulance en het mobiel medisch team repten zich naar de plaats van het ongeval.

De brandweer zocht met duikers rondom het voertuig naar personen. Via het kenteken zocht de politie naar de bestuurder van het voertuig. Na een korte zoekslag werd de bestuurder gevonden. Deze bleek gelukkig in orde.

De bestuurder was de macht over het stuur verloren en raakte daardoor te water. De bestuurder was de enige inzittende van het voertuig. Door deze informatie konden de brandweer en ambulancemedewerkers inpakken.

De bestuurder had inmiddels kennissen benaderd die in de ochtend het voertuig wilde bergen. De politie heeft echter een erkende berger in kennis gesteld, waardoor het voertuig meteen geborgen kon worden.

De bestuurder had er goed aan gedaan eerst de hulpdiensten in kennis te stellen, alvorens naar huis te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen