Drie keer raak in één nacht voor politie Flevoland

Foto: Facebook Landelijke Eenheid Noordwest

In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie op de A6 ter hoogte van Bant een Poolse BMW 3-serie rijden. Bij bevraging bleek dat dit voertuig geen actuele tenaamstelling had. Omdat daardoor niet bekend is wie de eigenaar en gebruiker van dit voertuig is, is er een stopteken gegeven.

‘Bij het openen van het bestuurdersportier zagen wij direct een dolk liggen naast de bestuurdersstoel’, meldt de politie. ‘Deze dolk was voorhanden en gebruiksklaar. Dat gaf ons aanleiding om verder te zoeken. Bij het doorzoeken van het voertuig zagen wij bij de bijrijdersstoel een op vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Tevens lag er een ijshockeystick die direct voorhanden lag om als slagwapen gebruikt te worden’.

De mannen, een 19-jarige man uit Polen en een 22-jarige man uit Polen, zijn daarop aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Om het voertuig nog nader te kunnen onderzoeken zijn zij in afwachting van het arrestantentransport even vastgezet aan een lantarenpaal en een verkeersbord.

Nadat de beide mannen in een arrestantenbus van Politie Noordoostpolder/Urk plaatsgenomen hadden werden zij vervoerd naar het cellencomplex in Almere. Ter ondersteuning bleven de agenten met hun Volvo achter de arrestantenbus rijden richting Almere. Op de A6 ter hoogte van Lelystad werden zij ingehaald door een Volkswagen Golf die zeker rond de 180 kilometer per uur reed. Hierop hebben zij de achtervolging ingezet en konden daarbij een snelheid van 170 kilometer vaststellen.

Ter verificatie gaven zij het kenteken door aan onze meldkamer. De meldkamer gaf door dat het voertuig kort daarvoor in Kampen gecontroleerd was waarbij het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd was wegens het rijden onder invloed van alcohol en het weigeren van de ademanalyse.

Nadat de bestuurder, een man van 51 jaar uit Lelystad, was staande gehouden bleek hij te rijden in zijn rijverbod, onder invloed van alcohol en met ingevorderd rijbewijs. Ook hij kon plaats nemen in een dienstvoertuig en mocht mee naar Almere voor de afhandeling.

Tegelijkertijd controleerde een andere eenheid op de A6 bij Almere een Peugeot 108 vanwege slingerend rijgedrag. Deze bestuurder wilde niet meewerken en besloot het volgteken te negeren. Na een korte achtervolging waarbij de bestuurder ondanks het gebruik van zwaailicht en sirene stug bleef doorrijden is hij tot stilstand gekomen op de vluchtstrook. Aldaar was de bestuurder heel recalcitrant. Ook hij is aangehouden. De bestuurder, een man van 28 jaar uit Almere, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

– De Poolse mannen zijn ingesloten in Almere en worden door de recherche nader gehoord. De auto en de wapens zijn in beslag genomen.
– De man uit Lelystad heeft een dagvaarding ontvangen. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. Zijn auto is in beslag genomen.
– De man uit Almere is voorzien van een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, rijden over een puntstuk en het negeren van het volgteken. Ook zijn auto is in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen