KNRM Urk meerdere malen in actie

KNRM Urk
KNRM Urk
Foto: mhpublicaties.nl

De mannen van het KNRM-station op Urk kwamen de afgelopen week meerdere malen in actie. Bij een gelegenheid liep de reguliere oefenavond uit op een actie.

Zaterdag 11 augustus rukten de mannen uit voor een jacht waarbij een lijn verstrikt was geraakt in de schroef. Dit gebeurde ter hoogte van de Rotterdamse Hoek. Later is dit jacht overgenomen door collega’s van de KNRM Lemmer.

Diezelfde dag konden bergingspompen voorkomen dat een houten zeiljacht behouden bleef. Dit jacht maakte water in de buurt van de Ketelbrug en kon veilig naar de haven van Urk worden gebracht.

Op maandag 13 augustus werd tweemaal uitgevaren voor hulpverlening. De dag erna liep een reguliere oefenavond uit op een reddingsactie. Nieuwe opstappers werden getraind in een man overboordsituatie, toen de bemanningsleden een motorjacht op De Vormt voor Urk zagen liggen.

Uiteraard werd hier gelijk poolshoogte genomen. Het motorjacht bleek vast te liggen en werd losgetrokken door de reddingboot Kapiteins Hazewinkel en naar veilig open water gesleept.

De ribboot van KNRM Urk (Marinus Cornelis) heeft het motorjacht verder naar de haven van Urk begeleid. De boot was net gekocht en de eigenaar was blij met de komst van de KNRM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen